Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Sužinoti daugiau...
Ketaus indai pakankamai ilgai išlaiko šilumą, kas gan svarbu patiekalams, kuriuos tenka gaminti ilgai. Tiesa, įkaista jie lėtai, užtat vienodai per visą plotą, ir juose nereikia dažnai maišyti maisto.
Storasienis platus indas pusiau apskritu dugnu, įprastai pagamintas iš ketaus. Skirtas įvairiems Rytų virtuvės patiekalams gaminti (vienas iš žinomiausių pas mus – plovas). Kazane gaminamus patiekalus nuima nuo ugnies paruoštus ne iki galo ir palieka troškintis savo sultyse.
Ši keptuvė turi briaunotą dugną, todėl maistui gaminti galima naudoti minimalų aliejaus kiekį. Skirta sultingai mėsai, žuviai, krevetėms, kalmarams ir daržovėms gaminti naudojant visai nedaug riebalų.
Tai maistui kepti skirtas virtuvės indas. Gaminamas iš ketaus, nerūdijančiojo plieno, aliuminio, keramikos ir kitų medžiagų, dažnai dengtas nepridegančia danga. Klasikinės keptuvės gali būti įvairaus skersmens ir turėti įvairaus aukščio sieneles.
Storasienis pailgos formos virtuvės indas iš aliuminio, ketaus, karščiui atsparaus stiklo ar keramikos, turintis plokščią dugną ir dangtį. Skirtas mėsai, paukštienai ir daržovėms troškinti.