Norint suteikti mėsai dūmų skonį, gaminant mėsą reikia pabarstyti anglis malta kava ar arbata, džiovintais ir sumaltais prieskoniais. Tuomet uždenkite grilį dangčiu, kad dūmų aromatas įsigertų į ruošiamą patiekalą. Galima naudoti ir kiek sudėtingesnį būdą – padaryti laivelį iš folijos, pripilti į jį truputį vandens ir įdėti prieskonių, o tuomet padėti laivelį iš folijos ant anglių. Jei grilį galima uždengti dangčiu, laivelį iš folijos galima padėti ant grilio grotelių. Vanduo išgaruos, atsiras papildomos drėgmės, kuri suteiks patiekalui malonų dūmų aromatą. Taip pat labai malonų aromatą galima išgauti, padėjus ant anglių česnako.
Įdomių skonio niuansų patiekalui suteiks ant anglių padėti prieskoniai (rozmarinai, čiobreliai, bazilikai) arba augalų šakelės (vyšnių, aviečių, kadagių, obelų). Norint padidinti degimą ir dūmų kiekį, pageidautina išmirkyti šakeles ir prieskonius vandenyje.